Nedräkning pågår

I fredags flyttade jag och satt inte stilla en sekund förrän när jag Stina och Sara gick och åt på kvällen. I lördags började jag jobba kl 7. Sen har jag jobbat lördag 7 - 21, söndag 7 - 21.30 och idag 7 - 21. På rasten mitt på dagarna och på kvällarna när jag kommit hem så har jag fixat i lägenheten. Men nu har jag fixat klart (men mamma eller Jonas jag tror ni har snott min hammare! Jag måste spika upp grejer!), och om 3,5 timmar slutar jag! Det ska jag fira med att sova, och sen har jag tre lediga dagar. Jag hoppas på grillning imorn, öl på onsdag och fashionpack på strömpis (om det är?) på torsdag.

Min arbetsmoral är ganska så låg just nu får jag lov att säga, eller jag anstränger mig i alla fall inte i onödan. Men det ska man inte tycker jag. I alla fall inte på arbetstid. Jag tror det är ärvt, och inte från min mamma. Just nu sitter jag hemma i min gröna soffa och äter filmjölk och lyssnar på heart of gold med Neil Young. Nu på eftermiddagen har jag gjort följande; sagt hej till två tanter, tömt en kateter, laddat en kaffebryggare, brett ett knäckebröd, åkt och handlat till mig själv och åkt hem. Men mellan halv sju och nio ska jag jobba. Och bara för att ni inte ska tro att jag smiter ifrån mitt ansvar så kan jag tala om att det faktiskt inte finns mer att göra just nu.

För övrigt har jag ett litet bekymmer med min soffa. Den är skitsnygg och passar jättebra i rummet. Dessutom är den riktigt skön. Jag somnade i den en liten stund förut. Problemet är att den luktar som en blandning mellan skumgummi och pepparkaka, och inte på ett bra sätt. Jag vet inte om jag inbillar mig men jag tycker jag känner lukten så fort jag öppnar dörren till lägenheten. Det luktar inte som hemma hos mig. Det borde ju gå att spraya den med nåt eller så? Tips emmotages gärna. Det kanske finns några husfruar som läser min blogg som vet hur man handskas med såna här problem.

Den här låten är så fin tycker jag. Och bra att vila till.




och denhär



värdelöst

Ibland undrar vad det är jag vill uppnå med vissa saker egentligen. Det känns lite som att om någon skulle erbjuda mig en miljon kronor eller en liten sliten låda, så skulle jag ta lådan, bara för att. Eller om jag ville till Kiruna och det fanns en stor skylt som det stod Kiruna på så skulle jag ändå åka åt motsatt håll och ändå hoppas på att komma rätt. Jag lär mig nog aldrig. Men vad är det att lära sig egentligen?

Jag och Malin åt på Rosalis kl 15, och då var jag bra mätt. Men nu är jag bra hungrig får jag lov och säga, eftersom jag inte ätit nåt sen dess. Jag vet faktiskt inte varför. Jag vet inte varför jag är vaken heller. Gick upp kl 6 imorse så jag borde ju faktiskt sova. Ska kanske gå morgonpromenad kl 10 imorn också, hur nu det ska gå. Sen måste jag till stan också och fixa en grej. Jag skulle ju sy ikväll också! Typiskt!

Det enda positiva jag har att säga är att det var kul att träffa Malin och att jag köpt världens snyggaste svarta klänning på Myrorna. Det kommer bli den första klänningen någonsin som jag gillar (förutom den jag köpte på loppis i Karlskoga häromveckan). Jag ska fixa axelbanden på den imorn och ha den imorn kväll, för då ska jag ut vill jag lova.

Jag borde sluta bry mig så mycket om saker som inte är värda att bry sig om. Men det är inte så lätt. Ibland är det faktiskt lättare att bry sig om saker som man inte borde bry sig om, än att bry sig om saker som man faktiskt borde bry sig om. Konstigt. Det är värdelöst.


(ps: just nu kom den här låten på: "oh boy, vilket vackert väder!"  vilken ironi).

Müsli!

Min nya favoriträtt. Jag äter faktiskt filmjölk och müsli 2 ggr om dan, och annan mat en gång.Och det är inte för att vara nyttig, utan för att det är så gott (och för att jag är lat och fattig). Om ni inte gillar Müsli; köp Axas guld frukt (alltså, det är müsli). Det är 46 % frukt i!

Nu har jag en liten paus på jobbet. Tog bilen idag och det är faktiskt rätt skönt. Fick den bästa kvällslistan också, så det är faktiskt rätt trevligt att jobba.

Idag har jag och Sara varit på stan och köpt presenter. Jag köpte en grej till mamma som fyller 50 år, och slog in det på ett väldigt hemligt sätt! Men jag måste köpa nåt mer imorn, det är så svårt att veta vad bara.

I helgen var det kul. Pitchers och o'learys på fredagen och statt på lördagen, och för första gången någonsin så var det riktigt riktigt kul på statt! Och på fredag är det fest igen. Bra =)

Om en vecka flyttar jag, och min gröna soffa :) Jag måste köpa gardiner, men jag vill ha en färg som inte är svart eller vit eller grön och som ändå inte skär sig mot soffan. Rosa borde väl passa till knallgrönt? Eller turkost.


Jag avslutar med ett citat som jag råkade höra när jag satt på bussen från Örebro till Karlskoga. Två tjejer satt och pratade och den ena berättade om några personer hon kände:
"Alltså dom är helt hjärndöda. Det märks att dom bor i Karlskoga om man säger så.. "

haha, smart att säga så på Karlskogabussen. Jag tycker faktiskt inte att det är riktigt så illa. Jag har tänkt på en sak. Om man kommer från en stor stad som Stockholm, Göteborg eller Malmö så skryter man jättemycket över sin stad och vill verkligen framhäva att man kommer därifrån. Men om man istället till exempel kommer från Karlskoga och någon frågar vart man kommer ifrån så känns det ibland som att man sagt någon roligt när man säger att man kommer därifrån. Och folk ler ofta och ser lite ut som att dom tycker synd om en, eller så drar dom något skämt om folk från Karlskoga. Fast jag kanske bara inbillar mig..

Nu ska jag jobba igen!

RSS 2.0