En tår från hjärtat:) (stina)

Musiken hjälper när man ensam. Jag funderar väldigt mycket när jag är ensam och inte har någon att prata med. Jag försöker se tillbaka på mitt liv och se allt med en mening. Jag är väldigt glad över vad mitt liv har blivit och hur jag har skaffat mig egenskaper och inte gett upp. Jag är glad att jag är frisk och mår bra. Jag är så glad att jag började att plugga och att jag slet som ett djur när jag bodde i Askersund. Även om jag inte var mig själv så gav jag inte upp utan sökte jobb som jag inte ville ha bara för att bevisa för mig själv att jag kan, för att jag verkligen behövde ett jobb. Även städning är bra mot ilska och deprision.
Nu är jag glad att jag bor i Örebro och ändrat styrkurs mot något som jag tror passar mig och som jag verkligen ska ge järnet för. Jag ska inte ge upp nu heller. Heldre jobbar jag med barn, än som fotograf, mc donalds, telefonförsäjare eller som damsugarförsäljare. Och jag cyklar heldre på en kvalitets mormorscykel än kör en Saab 93 som går jättefort.
Sen är jag glad för att jag har syskon som är jättebra och duktiga, som också ger järnet för det som de vill göra. Jag är glad att Elin har fått rest så mycket som hon har viljat. Jag är glad för att Jonas äntligen fick börja spela gitarr och blev så duktig på det. Jag är glad att mamma och pappa är jourfamilj, jag tycker det är värdefullt att det finns. Även om jag inte tyckte det i början, men nu är jag stolt över det. Jag är glad för att ni bryr er och hjälper oss med så mycket.
Elin, Natta, Anki och Salla, jag är så glad att vi har haft kvar kontakten hela tiden även om vi inte ses så ofta så är det alltid lika roligt när vi alla träffas tillsammans. Vi är ju ändå barndomsgänget<3

Friday im in love, not (stina)

Godmorgon Godmorgon hör fåglar sjunga glatt, Godmorgon Godmorgon i min barak.

Fredag, ledig dag. wehuu! Sitter och dricker mitt morgon te. Ska fixa mig och åka in till stan för att posta brev och handla dricka tills imorgon. Fira Fira Anki! Annars ska jag tvätta idag. Kläder och mattor faktiskt. Eftersom jag flyttar snart:D.

Jag hoppas verkligen att det kunde hända något roligt idag för jag vill inte sitta här själv på en Fredag. Men alla har ju åkt hem. :(. Tråkigt. Heyy call me!

Tankspriddhet (Elin)

Jag är ofta rätt så tankspridd, och det kan vara lite jobbigt ibland när man gör bort sig på olika sätt.

Jag har bland annat:
- Kört omkring med handbromsen i ganska länge, tills det börjat lukta bränt.
- Ringt på fel dörr hos en kille när jag skulle träffa hans föräldrar för första gången (trots att jag varit där två gånger förut). När ingen öppnade ringde jag och frågade varför ingen var hemma, och han talade då om att dom bodde en våning upp!
- Försökt låsa upp fel dörr, i fel hus, sent på kvällen, när jag skulle hem till en gubbe som hade hemtjänst.
- Kört iväg med bilen, med min handväska hängande på sidobackspegeln, utanpå bilen.
- Kört mot rött, och krockat.
- Ofta letat länge efter saker som jag sen upptäckt att jag håller i.
- Backat in i olika saker (lite lätt bara) för att jag helt enkelt har glömt att titta bakåt.

Idag när jag läste i världens bästa psykologibok, som vi håller på med just nu, så stod det om tankspriddhet. Efter dom exemplen så kändes inte min tankspriddhet så allvarlig längre. Haha.

Voltaire var tydligen väldigt tankspridd, och en gång råkade han skriva ett kärleksbrev som han inledde med "min kära Hortense" och avslutade med "min älskade Adele".    hahaha.

Sen var det någon engelsk adelsman som vid ett tillfälle skulle möta en god vän vid tågstationen, men i sin tankspriddhet steg han istället på ett tåg och försvann.   hahaha.

Move me! (stina)

Jag flyttar om en månad. Min nya adress är granne med Elin, huset brevid, våning 2.
Gött, det ska bli så skönt att komma närmare!
Åh vad kul det ska bli hoppas bara det bor snälla personer i min garderob.:D.

Ikväll ska jag Elin, Sara, Deniz och rikard tror jag gå på så kan det låta på musikhögskolan, det ska bli så roligt!
Jag längtar! Nu ska jag bara plugga och äta lite.

hejhej

Bye Grankötten! (stina)

Håller på att fixa fram det sista för min spindel som jag måste bygg på bilden i skolan. Yeah! Den kommer bli snygast verkligen! Usch låg hela natten och tänkte på alla kvalster som finns i sängen, försökte känna eftre om man kunde känna om något rörde sig, men det kliade bara över hela kroppen då. Haha så mkt småkryp on my mind!

Idag ska jag allafall få reda på om jag ska flytta tror jag för det var sista anmälningsdag igår så det borde jag få veta idag!
Måste säga upp Grankötten!

Friday..(stina)

Nu är det Fredag igen och jag är ledig idag, ska med Elin och Malin till stan sen en stund.
Jag är trött och vill helst bara ha lugn och ro. Jag måste tänka på min hälsa och på mina pengar.
Just nu är det mycket på gång och det är många förfrågningar hit och dit, jag vet inte vad jag vill just nu får se under dagen. Just nu vill jag bara fixa massa praktiska saker så mitt innehållsrika liv hamnar på jorden igen.:p

My heart tell me to take it slowly.

skumma tabletter, holkar, bomber och människosyn (Elin)

Nu är jag nöjd! Har pluggat/läst klart och skrivit 2 sidor reflektioner. Det känns som att jag verkligen lärde mig nåt på det också. Det känns bra. Det känns så mycket roligare att plugga nu än i höstas. Har även varit på core och det var trevligt :) Har kommit in i nån slags god cirkel (motsatsen till ond cirkel?) när det gäller träningen. Tränade 2 ggr i söndags, 2 ggr i måndags, 1 gång i tisdags, 1 gång i onsdags och en gång idag. Och det är inte för att jag måste utan för att det är så kul!

Nu blir det dock lite lugnare med träningen i nån vecka eftersom att jag och mina indiska parasiter (dom är päronformade med massa ben och två ögon, gulligt) ska gå in i en antibiotikakur. Men jag väntar tills efter helgens alkohol, eftersom tabletterna tydligen fungerar som antabus. Dessutom stod det att man kan få nåt slags psykostillstånd av samtidigt intag av alkohol, samt att man inte bör köra bil eftersom en (ovanlig) biverkning är halucinationer. En annan biverkning (väldigt sällsynt) är anorexi (hur är det möjligt?). Haha! Vad är det för läskiga tabletter? Det låter lite grann som vanligt knark.

När jag satt och läste om tabletterna på internet hittade jag en diskussiontråd där någon var lite orolig eftersom att han hade tagit 6 sådana tabletter, en halv liter sprit, "någon okänd magmedicin", en holk kratom (va?) och två bomber (?) som luktade cayennepeppar. Nu mådde han lite dåligt och hans hjärna trodde att han var en svamp. Därför undrade han om gjort något fel, eller blandat fel på något sätt? (Hahaha. Nej det skulle jag aldrig kunna tänka mig. Det är fullt normalt).

Jag avslutar med ett citat från föreläsningen igår, utifrån en biologisk människosyn:
-Hur kär är du i mig idag på en skala?
-Jaa, det är som New York-börsen, det har gått ner med 0,3 procent.

och ett utifrån psykoanalytisk människosyn:
Mannen: Som du kanske märkte som kom jag aldrig hem inatt, men det var för att jag träffade en ung studentska som jag har en passionerad affär med.
Frun: Ja, men det gör inget, det är inte ditt fel! Det var väl ditt överjag som pallade ihop..

(haha, det kanske inte är så roligt? Men i föreläsningssammanhang var det det).

Fyllegubben i cykelverkstan (stina)

Fyllegubben i cykelverkstan till mig och Karin.
- Om vi tre ska dela på ett hotelrum, (Karin och jag ahh neij!).
-(gubben) Det kostar 30 kr och vi delar på det, vi betalar 10 kronor var.
-sen kommer en lite pojke tillbaka och ger oss fem kronor för det kostade visst 25 kronor stället.
-Vi kunde inte dela på feman på tre personer så vi tog en krona var och så gav vi två kronor i driks till pojken.
- då har vi alla betalat nio kronor var för 3 x 9 är 27. Vem stog den sista kronan.

Hahah jag fattar inget! Tydlgen har man inte så mkt för sig i en cykelverkstad så man ängnar sig åt en sup och roliga och kluriga saker för att lura kunderna hahah, så skön!

Paradigm (Elin)

Idag hade vi föreläsning om paradigm i socialt arbete, med en liten gullig tant som precis ska gå i pension. Det var faktiskt riktigt bra. Bland annat så pratade hon om att det inte finns någon objektiv kunskap utan det beror på vilket perspektiv man ser det ifrån. Hon tog som exempel frågan "vad är vackert?" och sa att om hon frågade alla i salen vart hon hamnade på skalan så skulle hon antagligen få 80 olika svar. Sen ändrade hon sig och sa att "nej förresten, dom flesta svaren skulle nog hamna på den nedre delen av skalan, men annat var det för 40 år sedan!"

haha!

Sen pratade hon också om att den mesta forskning som görs idag görs på män och när man använder sig av råttor i forskningen använder man manliga råttor (ja, jag vet att det heter hanråttor) eftersom att dom kvinnliga råttorna "beter sig konstigt och krångligt", "precis som oss alltså".

haha, igen..

En annan rolig sak var när hon skulle berätta om nån forskargubbe (eller nåt) och sa att "han har gått bort för närvarande" (haha, jaha? Jag visste inte att det funkade så).

Jag gillar henne. Skönt när föreläsarna kan ha lite humor och allt inte måste vara jätteseriöst hela tiden. Jag skulle visst läsa en bok om människosyn ikväll, men hittills har jag bara läst  17 sidor. Har suttit och kollat upp massa grejer på internet istället som jag fick för mig att jag behövde veta efter föreläsningen idag. Typ om massa konstiga sekter och om Freud och sånt. Jag önskar att jag visste lite om allt som går att veta, men det tar ju sån tid bara. Nu återgår jag till boken.

singing in the barak! (stina)

Singstarkväll hos mig ikväll med gamla klassen:). Trevligt som attan, bara det att det är väldigt trångt hos mig.
Jaja, inga sura miner för det.
Har förresten världens Elin och Sara. Hjula och sparka och gå som en krabba, det tog på mina krafet kan jag säga. haha.
Min nya kurs, idag har jag bara målat och gissat vad som finns i en tändsticksask, kollat på påhittade djur och lagt de i ordning i deras födelseordning.:P. Lätt och kul!

<3<3<3<3<3<3<3<3(stina)

Kärlek. Det är något som vi flesta tycker är svårt, men något som alla strävar mot att . Vi vill också ge det till någon, men det ska vara någon som vi verkligen vill få det av. Därför är kärlek så svårt för oftast vill vi ge det till någon som inte känner för att ge den till dig eller mig. Kärlek går inte att styra heller inte att omvandla. Vänta bara snart är det din tur att ge kärlek tillbaka.

Min egen syn på kärlek.

Förtrogenhetskunskapen(stina)

Det är bra Elin, Gandhi är en av de bästa!
Men jag vet inte om jag hittat något bättre nämligen förtrogenhetskunskapen, väldigt känslomässig och personlig precis som jag:D.

Har du någonsin tänk på det dunklaste dunkla?
Alla vägar för vattnet, dom mumlande bäckarna.
Har du räknat bäckens alla dammar?

Jag tror inte någon fattar ett skit av vad jag just skrev, men det gör inte jag heller för det är introduktionen på min nya kurs.
Bild och Natur. I feel Karlsdal! Haha. I love to learn!

...... (Elin)

"An eye for an eye will make the whole world blind"

- Gandhi

music on! (stina)

Frukost är inte min bästa måltid direkt. Det är äckligt, men jag är jämt så hungrig på morgonen att jag vill spy.
Mtv är allafall bra morgonfrukosttv:D. Idag har en flicka fötts så grattis till Linnea och Andreas!:).

Idag är det en singstar dag för det var länge sen:).

I so proud (stina) alla kan stava fel om jag gjorde det nu:D

Hemtentan är klar! Igår satt jag med den från 08.00 till 23.36 man kan säga att jag hade ryggskador utav halva tiden. Jag varken åt eller blev kissnödig förutom dom gångerna som jag var tvungen att ställa mig upp.
Tack så mycket Ullacarin du har förstört min rygg, nästa gång kan du lägga hemtentan på två dagar kanske, bara ett litet tips!
Nu är den allafall klar och ska in innan tolv. Ska lämna tillbaka lite böcker med så jag får lite cash.
På måndag börjar min nya kurs det intresserar, jag ska rita och ha med mig tallkottar. Bygga spindlar och fåglar, hmm undra om jag är tillbaka i förskolan? Det blir säkert jätte roligt:).

Hejhej ikväll blire nog fest med Elin Sebbe och thed.:)

händelserik dag, om du ska cykla, cykla omvändt! (stina)

När mormors cykel bara spottade ut luften som jag pumpade i idag så gick jag och Karin till Cykelgubben om luktar sprit. Han sa till mig att jag hade punkat på däcket, men han hade tyvärr inte några gråa däck så om jag ville ha hjälp av honom så kunde jag bara få ett svart däck. Det gick bra tyckte jag:). Han gav mig ett pris och sa att om jag klarade av att cykla på hans minicykel som han själv hade byggt så skulle jag få köpet gratis.
Jag klarade naturligtvis inte av att cykla på hans cykel eftersom allt var byggt bakofram hit och dit.
Jag lämnade gamla mormor hos honom och skulle få tillbaka henne om två dagar ungefär.

När jag kom hem så hade jag även fått ett beundar brev i min brevlåda, med både adress och nummer till:D.
Ja visst brev uppskattas verkligen:). Trevligt sådär efter en lång dag i skolan och punkat på cykeln.
Så vem är du då?

korridor eller inte korridor? (stina)

Stina är pank, så nu vet ni alla tjuvar att det finns inget att hämta hos mig.
Laddar äntligen hem lite filmer som jag kan titta på när jag har tråkigt. Har även fixat lånet på datron snart.
Funderar på att förflytta mig. Grankötten är inte min smak. Korridor är inte min smak heller men vad gör man inte för att:
1. Bo närmare skolan.
2. Slippa gå upp och ner för en stor backe so fort jag ska någonstans.
3. Inte behöva vara rädd när jag går hem själv på natten.
4. Bo närmare Elin.
5. Bo nära en affär.
6. Bo nära en gräsmatta som man kan sola på under sommaren, ja det är bra.
7. Ha grannar som är nära inpå som man kan prata med haha ja:D.

Nackdelar med korridor.
1. Kanske inte kan sjunga singstar så högt, hmm.
2. dela kök!!!
3. Om jag inte vill prata när jag lagar mat.
4. Om jag gör så att det börjar brinna i en gryta blir det pinsamt.
5. dom andra i korridoren kommer skratta åt mig för att jag kommer ha en egen disktrasa och egen diskborste bara för att jag är lite pedant och har bacilskräck. Hmm det kommer bli ett rykte om korridirstina med egen disktrasa. Åhnej!

Men men jag kanske klarar mig:)?
Ska fundera mera.

....... (Elin)

Stina skrev på msn: "Han har duxuliuxi"
haha!


Har precis kollat på Michael Moores "Sicko". Gud vad arg man blev. Tur att man inte bor i USA i alla fall. Kolla på den om ni inte har sett den!

jag gillar johnny cash (Elin)

ja det gör jag.

Satt precis och läste i en blogg och råkade tänka för mig själv "hon har glömt skriva ut referenserna". Haha, det var lite roligt!

Idag var jag och Sara på streetdance. Det var faktiskt riktigt roligt, men svårt! Det fanns inga speglar, men jag gissar att man såg rätt rolig ut. Jag saknar att dansa en hel del faktiskt. Skulle vilja börja nån kurs. Dessutom skulle jag vilja gå en spanskakurs, som jag har tänkt kolla upp i flera veckor nu. Vet inte vad jag ska prioritera? Sen är det ju skolan med..

Förövrigt så sitter jag och funderar på om det inte var bättre förr. Det är inte värt att jag går in något närmare på det, känner att jag är lite småirriterad och frustrerad nu bara. Men imorgon blir det nog mycket bättre än förr. Om det bara kunde sluta storma så utomhus och om jag bara kunde ha mer än 145 kronor på mitt lilla visakort. Bland annat.

Något positivt är iallafall att det var nån kille här förut och fixade mitt avlopp så nu kan jag duscha utan att det blir översvämmning i badrummet. Det var en ovanlig upplevelse, jag hade nästan börjat tro att det skulle bli så. Och det tog bara 5 minuter att fixa. Tänk vad händigt.

Miss U Götet (stina)

Fortfarande sjuk. Sitter här och drömmer mig bort. Tänk dom roliga dagarna i Göteborg, jag vill verkligen åka dit igen och festa, med samma personer + fler:). Nu har det inte varit fest på länge. När jag blir frisk så:). När jag blir frisk orkar jag sjunga igen med. Singstar min livsglädje till sysselsättning, jag saknar det!

Men nu i veckan ska jag bara tänka på hemtentan som jag har på torsdag-fredag. Jag ska klara den om jag så ska tugga sönder alla pennor som jag har! Måste dock köpa några böcker. Först böcker för 800 till nya kursen + 1200 till fler böcker och sen kanske 600 till dessa böcker som jag bara måste ha på hemtentan. Hallå jag är defenitivt inte gjord av pengar!

Fy vad tvättade kläder stinker mkt när dom håller på att torka. Har hängt upp två maskiner med tvätt lite överallt i min barak. Får knappt plats att sitta. Sova om en stund ska jag allfall:). Gör det du med så blir du inte så trött imorgon:)hejsvejs.

Pain-Friday (stina)

Det är helt otroligt. Jag sitter hemma själv på en Fredag och har självklart tråkigt därför!
Vill bli frisk, det är till och med fest utanför min barak.
Jag kunde även varit hemma hos Elin kompis Sara och haft mkt roligare än vad jag har nu. Antar att jag snart går och sover av utråkning. Imorgon ska jag vara frisk!!! Okey!

Bye Bye Friday!

y=99 + 0,69z + 0.69x (stina)

Idag har jag pratat ganska mkt på seminariumet, idag som jag egentligen inte ska prata eftresom min hals inte tilåter det, men skit samma jag hade lite viktiga saker som jag ville dela med mig av. Nu är det helg och min plan är att bli frisk!
Soppa, te, halstabletter. Ja vad ska jag mer använda mig utav? Inget singstar och inget utomhus.
Nu måste jag absolut inte göra nåt som jag vill göra för då kommer jag inte bli frisk.

Jag var på en sån intressant föreläsning igår att jag bara tänker på det hela tiden. Matematik! Gud vad intressant det är med matte. Jag blir helt facinerad. Jag är inte ironisk! Hmm ja jag ska fundera vidare.


Granbergsdal (Elin)

Läste precis att det finns planer på att lägga ner Granbergsdals skola, och flytta alla barnen till Bråten. Det känns inte bra. Min gamla skola. Den var faktiskt väldigt bra. Men folket i Granbergsdal håller även på att smida planer om att behålla skolan som friskola stod det. Jag hoppas faktiskt verkligen att den blir kvar. Tycker inte man ska behöva åka 2 mil för att komma till skolan när man är 7 år. Nu är väl det inte så farligt i och för sig. Förr i tiden gick dom en mil i snöstorm för att komma till skolan. Jämt. Men iaf, Ganbergsdals skola ska vara kvar!

Efter en halv morot ska jag nu byta om och gå till träningen. Känner mig lite lättretlig idag. Inte så konstigt efter dessa kommunikationsövningar kanske. Finns det några naturliga, enkla och lättsamma psykologer/terapeuter?

Plötsligt händer det! (stina)

Tänk dig att du hade kontakt med en person för flera år sedan. En person som du aldrig träffade utan bara pratade med genom elektronik. En person som bara fick se en bild på dig och som du bara fick se en bild på. Tänk att personen bor på en annan plats i Sverige och ni har ingen plan på att ens träffas, ni bara skriver om allt som finns mellan himmel och jord. Tänk dig sedan tillbaka till nutid och du har inte haft en tanke på personen under flera år, och plötsligt så bara är det någon som bara kontaktar dig och du börjar minnas.
Fan vad coolt!

Det var väl det jag visste (Elin)

En oxe är en kastrerad tjur och inte ett annat slags djur! Det var väl det jag trodde. Jag har funderat länge.

Igår skulle vi spela in våra rollspel till komunikationsövningarna. Det gick väl rätt skapligt, förutom att vi upptäckte när allting precis var inspelat och klart att vi glömt sätta på mikrofonen! Det var lite otur, men alla kan ju inte vara tekniska heller. I vilket fall ska vi göra om allt imorgon igen. Förhoppningsvis går det bättre då. Det är konstigt vad lätt det känns som att jag tar på skolan just nu. Jag vill bara att nästa kurs ska börja nu. Då ska jag börja intressera mig lite mer. I vilket fall så har jag aldrig trott att man blir nånting bara utav att ha en examen i det. Det är bara grunden.

Igår kväll var vi hemma hos Sara och Deniz och spelade buzz och singstar till halv 2 på natten. Det var kul :)

Nu ska jag försöka ta tag i opponeringen.

hitta mitt schema (stina)

Jag förstår inte att det ska vara så invecklat att hitta sitt nya schema till skolan nu när man väl behöer hitta det innan kursen startar. Eftersom jag måste köpa nya böcker också så känns det som jag vill veta vad jag ska köpa för böcker med. Alltid nått som krånglar. Hoppas kursen kommer vara rolig allafall.

Kom på en rolig sak jag såg på kronhallen i Karlskoga när jag var där med mamma. En gubbe med orange mössa med tofsar som hägde ner hoppade som en groda från en hylla till en annan. Undra varför, men jag kunde inte hålla mig för skratt. Ofta man hoppar som en groda när man är och handlar. :D.

hem ljuva hem. (stina)

Äntligen ska jag åka hem idag orkar inte lyssna och höra något längre. Vill bara vara ifred lite nu.
Ska bli så skönt att bara komma hem och titta lite på tv äta lite mat och sova:).
Innan det ska jag träffa Erika Emma och Malin för en liten supé:D. Alltid trevligt att träffas. Synd bara att Natta och Sanna aldrig kan, men det blir väl någon annan gång. :). Längtar tills skolan börjar igen så att det blir lite rutin igen. Tidiga kvällar, skönt!. Sen har jag ett nyårslöfte faktiskt. Inte lika mycket fest som det har varit hitills för det har inte min hälsa och plånboken råd med;D. hihi. Bara typ varannan helg med några undantag kanske:D. Man måste ju leva livet när man fortfarande är ung så man har något att berätta som gamal:P.

hejhej.

2009!(stina)

Middagen hos Anki och Niklas var jätte trevlig och jätte goddet gjorde i bra :D!.
Det blev även lite singstar...hmm vems fel?.
Ganska roligt nyår för övrigt, men vissa saker önskar man alltid att man skulle kunna ändra på efteråt.

2009 började med en pizza från internet och Nattas polly.
Idag ska jag åka till Karlskoga igen innan skolan börjar igen.

Jag hoppas 2009 blir bra, mycket bättre än 2008.

RSS 2.0