Hurra!(stina)

GOTT NYTT ÅR!

Have fun tonight!

Familj, barn, hund, hus och volvo såklart (Elin)

Idag fick jag en liten chock. Det är sjukt vad tiden går utan att jag märker av det :) Det känns som att alla blir så vuxna hela tiden (och då menar jag familj, barn, volvo, hund, hus, mera barn, större hus, ännu flera barn osv. haha), medan jag gör massa andra saker istället. Och mig gör det inget, jag har inte lust att bli så vuxen än, men ändå så får jag en liten chock när vissa andra blir det. Det var nästan lite sorgligt men ändå roligt :) Och jag som fortfarande känner mig som 18. Nja kanske inte riktigt när jag tänker efter.. 

Idag har jag, för kanske fjärde gången sen jag kom hem från Indien, börjat mitt nya nyttiga liv! Bara nyttig mat och massa träning, och godis enbart på lördagar (och då ska det vara naturgodis helst!). Till kvällsmat åt jag avocado och kräftstjärtar, det lät nyttigt iaf?

Nu ska jag kolla på sex and the city-filmen..

nyår är överskattat! (stina)

Imorgon är det nyår och jag förtsår inte varför det varje gång ska vara så svårt att planera och bestämma något när det väl ska hända något. Antingen får ingen föjla med eller så får alla utom en följa med eller så blir det bara ett ända kaos. jag blir så jävla irriterad ibland på att det inte går att göra något utan tjafs.
Varför inte bara passa på att fira nyår när det väl är nyår imorgon.?.

Jag hade tänk fira nyår och haft fina kläder och druckit champange, men nejdå nu har jag ingen anning? Vad händer!

Hoppas alla andra får ett nyår att fira!


Ingen julegröt här inte! (Stina)

Sådär ja! Nu tänkte jag skriva ner ett par rader för er som kikat in utan att det hänt något.
Jag är och har varit sjuk från dagen innan dopparedagen. Just nu går jag på pencilin och jag har gått ner tre kilo under jul inte gått upp för jag har bara drukit vatten och nyponsoppa. Jag ska ta igen det på senare dar!
På julafton sov jag ungefär till halv 4 sen satt jag i soffan resten av kvällen. Men jag är nöjd med mina julklappar och med doften av julmat. Nu börjar jag allfall bli bättre:).

Nu är det dags att ta tag i lite skolarbete som jag ska göra över "lovet" så nu ska jag läsa Karins paper:).

hoppsanhej!

jag har en plan!(stina)

Okej jag har just sett världens snyggaste!:0.
Äter bara makaroner och idag ska jag till karlskoga:). Fira Jonas och lyssna på hans gitarrkoncert:). Elin ska med också:). Bara så ni vet så ska det blir väldigt roligt. jag har kommit på att jonas du ska lära mig att spela gitarr under lovet:).

Imorgon är det utgång med Elin Natta Frida och jag:). Roligt.

Vi hörs!

grattis JONAS!(stina)

Grattis Jonas 16 år! Det är inte klokt!
Hoppas du får en bra dag:D.

today its gonna be that day! (stina)

Hej! Igår var inte en bra dag i min barak så jag åkte hem till mitt Karlskoga och slog mig ner hos Natta och Rikard för att be om lite sällskap:). Jag har det enormt svårt att vara ensam, men det går väl över. Men jag är en så social människa det handlar nog bara om det.:). Hoppas jag!

Idag innan jag åker hem ska jag allafall träffa Erika. Sen ska jag fika med Natta och lilla Mikaela, vad kul:).


Funderingar (Elin)

Man blir bara deprimerad av att läsa aftonbladet och expressen. Linda Rosing skönhetsopererar sig bara för att vara fin så att hon kan hitta en man på tv (stackars människa, vad hemskt!). En kvinna har blivit mördad på sin egen veranda av någon hon inte känner (sånt där händer bara oftare och oftare!). Helge, 97, dog efter att ha legat med massa brutna ben i sin säng i flera dagar utan att vårdpersonalen visste om det. Misstänkt mord i Norrköping. Ett pepparkakshus i skåne rasade på grund av jordskalv (hm, ojdå? Det måste ha varit läskigt).

Kan dom inte ha lite glada nyheter med? Några måste det väl finnas?
Sen kunde dom väl sluta överdriva saker som hänt. Dom skriver typ "stort jordskalv i skåne" "det var en chock!". Kunde dom inte istället skriva "Stort jordskalv i skåne, med svenska mått mätt. Men ingen skadad!"

Konstigt att det bara säljer när man skriver om hemska saker och katastrofer. Vill inte folk muntras upp lite ibland istället? Jag håller med om att man behöver bli upplyst om vad som händer i världen, även de tråkiga sakerna. Men skulle man inte kunna bli det på ett sakligt sätt? Måste man hela tiden frossa i andras olycka? Usch. Jag är glad att jag inte valde att bli journalist iallafall.

Sen undrar jag varför inte människor bryr sig mer om varandra? Vi är ju faktiskt alla beroende av varann.

boring!!! (stina)

Idag har jag suttit inne, det kan betyda två saker. Jag överlåter det till er. Jag har i alla fall skrivit klart nästa hela mitt paper på snart sex sidor. Jag är duktig idag. Jag har också lagat mat.
Haaaha jag har så tråkigt! Jag saknar alla vänner utan er blir allt tråkigt!

pepparkaksbakshelg!(stina)

Igår eftre baksmällan så åkte jag och Elin in till stan och handlade alla julklappar förutom en. Det var kul och jag blev nöjd med det ja köpte. Handlade även några julklappar till mig själv när jag ändå var klar med de andra, nästa alla fall.
Sen åt vi gulaschsoppa på la baugette och precis när jag skulle gå och skriva ner dikten -Oemotståndlig som satt kvar på väggen så kom det någon och satte sig där så ja, det får bli nästa gång.:P

Sen köpte vi pepparkaksdeg och åkte hem till mig och började baka. Vi designade våra egna former av händer och knivar så väldigt speciella pepparkakor blev det. En delfin och ett paraflax osv.
Sen drack vi vit glögg med mandlar i.
Mycket trevlig kväll:).


meningen med livet! (stina)

En gång sa jag en smart sak nligt mig själv och mamma.

Meningen med livet - är att inta och utveckal så mycket kunskap som möjligt och sedand leverara det vidare till eftrelevande. Men vad vet jag?:D


nej nu ska jag sjunga.

kvällsis(stina)

Trevligt sällskap av Natta och Elin ikväll:).
Sungit och ätit mandel beskvier:D. Synd att ni åkte, men jag ska ändå snart sova:).
Skola imorn klockan nio.

hälsan och hjärnan(stina)

Har börjat på min nyttiga mattid nu. Eller jag har allfall inhandlat vad jag ska äta:).
Jag ska börja laga mer grytor och äta ris och couscous hmm.. Jag tror det stavas så fast jag bryr mig inte:).
Grytor är ju den godste maten! Lixom kyckling i sås och kryddor med ris till. mm gott!
Synd att det bara får rum en sko i min frys sen är den full. (Jag har inte en sko i frysen).

Idag är min läsdag. Planeringsdag. Jag måste ha koll på endel saker idag för att kunna vara smart tills imorgon.
Sen en annan sak, på la baugette i stan så finns det en dikt. Oemotståndlig- sen kommer ja inte ihåg något mer. Jag tycker den var fin måste gå dit igen och skriva ner den:D.

Kom på en sak jag skulle vilja gå till tandläkaen någon gång, kolla upp mitt hjärta för jag får ont när jag dansar på krogen när jag har alkohol i blodet, kolla upp en leverfläck, sen har jag fått utslag i facet. Sår som bara kommer. Har smörjt med till och med idominsalva på natten och sovit med men dom går inte bort är rädd för att det ska vara gris sånadär. haha.
Men allt dethär är bara småsaker som jag vill kolla upp men jag är inte orolig för det eller så, men ibland undrar man ju om allt som ma råkar ut för verkligen ska stämma.

Oemotståndlig blablabla

Konspiration (Elin)

Idag var jag och Stina på stan och shoppade. Jag handlade en hel del men bland annat behövde jag en ny bh för jag slängde flera stycken i Indien. Och jag skojar inte, det fanns inte en enda bh i min storlek i hela örebro (okej 2, men dom var inte fina)! Vad är det här? Dom måste ha gjort någon slags hemlig konspiration och gömt undan just alla bhar i den storleken. Konstigt var det iaf. Men jag köpte en jättefin klänning. Jag är ju inte direkt klänningstypen, men jag kände på en gång att jag ville ha den :)

Imorn ska jag städa upp i röran (mitt rum), skriva om empowerment till vår analys och sen baka pepparkakshus med Sara och Malin :) Det känns konstigt att komma hem mitt i allt julgrejs. Jag har inte direkt hunnit få någon julstämning. Trodde snarare att vi fortfarande var kvar i sommaren.

Igår åt jag det godaste jag ätit på länge; pulvermos, ärtor, kokt fisk och äggsås, tillsammans med mamma, pappa, Stina och Jonas. Det var så fruktansvärt gott med en neutral mild smak. Och min mage är redan mycket bättre. Så jag lär ju inte ha salmonella i alla fall.

happy me!(stina)

Ja som ni ser är Elin hemma nu:). kul! Nu blir Örebro lite roligare igen.
Jag är så glad helatiden nu för tiden. Jag fattar inte det än, men så är det hahah Jag kan sitta och skratta för mig själv istället för vara ledsen i ögat alls:D. Jag mår bra bra bra! det har inte stigit mig över huvvet!:D.
2008 får nog ändå ett bra slut ändå:).

hajhaj! AKTA

Åter i Örebro. Solbränd, skittrött och med en trasig mage (Elin)

Nu är jag hemma igen! Kom till Örebro vid 15 tiden, efter drygt ett dygns resa. Sista veckan har varit jätteskön. Vi har haft så bra väder som bara går, trots att det är monsunperiod. Vi har legat vid poolen hela dagarna, shoppat jättefina och billiga saker och varit ute och ätit mindre god mat på olika restauranger varje kväll.

Eftersom min mage har klarat sig oväntat bra under hela månaden trodde jag att det skulle fortsätta så, men i torsdagskväll (sista kvällen) blev jag dålig. Vi var ute och åt på nån skum restaurang, som skulle vara "spansk" men som inte kunde laga till de spanska rätterna som fanns på menyn. Vi var de enda där, och vi beställde pasta. Jag tog med tonfisk, eftersom jag hade varit så sugen på det. Det tog ca 1 timme innan vi fick våran pasta. Min tonfisk såg lite skum ut med skinn kvar på, men jag var så hungrig så jag åt pastan ändå (som förövrigt smakade socker och ketchup). Den var äcklig faktiskt (och då vill jag tala om att alla andra varit irriterade på mig för att jag aldrig under hela resan sagt att något var äckligt). Efter det blev jag dålig och sen dess har jag haft kramp i magen, och då menar jag verkligen kramp. Flygresan var en plåga, speciellt eftersom det kändes som att någon slog en knytnäve i magen på mig så fort jag reste mig upp. Ett tag övervägdes det om jag skulle bli skjutsad i en rullstol eller en bagagevagn mellan dom olika gaterna, men jag skulle känt mig så klen då så jag härdade ut. Nu ska jag ta en resorb, vila och bara äta grejer som är bra för magen och hoppas att det går över. Krampen har nästan gett sig iaf, men jag har en hel del feber. Det är tydligen korridorsfest ikväll med, men inte för mig!

Har tänkt hela tiden att jag skulle vara tvungen att städa mitt rum direkt när jag kom hem, med tanke på att det stått stängt och dammat i 5 veckor nu. Det kan ju kännas lite ofräscht då. Därför blev jag förvånad när jag idag kom hem, låste upp till mitt rum och möttes av en doft av blommor och parfym (haha). Jo men ärligt talat så kom jag in och tänkte "åh vad rent och fint och mysigt det är". Sängkläderna som jag la dit innan jag åkte känns fruktansvärt nybäddade. Med den vill jag säga att jag fått lite nya perspektiv när det gäller vad som är rent. Mitt rum är definitivt det renaste jag sett de senaste 5 veckorna. Och jag älskar min säng!

Det är mycket småsaker som man inte tänker på att vara tacksam över, förrän man provat hur det är att vara utan dem. Tillexempel som att kunna duscha i varmt vatten. Det gjorde jag för första gången på 5 veckor idag och gud vad underbart det var! Jag tror jag ska skriva en liten lista nån dag på såna saker.

toppen helg(stina)

Igår blev en toppen kul kväll:). Natta kom hem till mig sen åkte vi inte till stan i Örebro och vandrade runt och fikade:). Sen åkte vi till Karlskoga och började så smått släcka törsten som yvonne hjälpte till med:). Tack vad trevligt:).
Halv nio tog vi bussen in till Örebro och till mm-baren. Sen vidare till Klaras för att gå in gratis och dansa hela kvällen. Dansen blev bra och vi kan väl säga att jag och natta ägde dansgolvet där nere. Vi hoppade runt så det kanske var så att ingen annan fick plats:D. Sen bar det iväg till Karlskoga igen och sov.

Idag var jag och Jonas på en liten julmarknad i Karlsdal, träffade Helena och Kjell det var kul:). Och Maj såklart!
Ska på konsert senare och titta på när mamma och Inga-Maj sjunger för fulla muggar:).
Sen ska jag bara hem och umgås med min familj och lilla katten:).

Idag är Elin påväg hem, hoppas det går bra. Ska ringa till dig sen Elin så var beredd på att svara.

hejhej!

Önskelista, läs noga!(stina)

Igår kväll skrev jag nästan klart mitt paper, men inte helt. SYND.
Idag har jag storstädat. Fy vad min lägenhet är ful egentligen, målarfärgsfläckar på golvet på fela ställen. Ska nog ta och måla min långa fönsterbräda med för den är det massa färgfläckar på. Vad har hon som bodde här innan mig gjort egentligen? Ska tvätta snart med också. Skönt att få allt gjort på samma dag.

Jag har skrivit en önskelista, men kom ihåg att jag bara önskar mig och jag begär inte att få det!:)
Abba-singstar
Disney-singstar
Tv
Dammsugare+påsar
IPOD Nano (grön)
2 pappersförvare
nått att ha pennor i haha ja.

Så titta noga nu! :D.

Nu är det bara en dag kvar innan Elin kommer hem. Den här helgen kommer att bli så rolig. Fredag ska jag och Natta hitta på något. Det ser jag fram emot. Så jag drar till Karlskoga på en gång efter vfun imorn. Sen lördag Elin och jag Fest. Sen söndag tror jag mamma och pappa skulle komma in till örebro:D. trevligt! Jag är så glad.

yes!(stina)

yes! 18 av 22 på tentan:).

jag är bra!(stina)

Okej, jag tror jag såg en glad upptäckt. Visa avslutade kurser- G 10,5 hp!
Jehuu! Jag har antagligen klarat tentan och hela kursen:D. Jag är så duktig. Tänk att jag gjorde det :).
Tack pappa för att du sa att jag skulle läsa till lärare:D.
Jag är inte alls dålig på att läsa och fatta jag är bra det har jag aldrig trott. Inte ni heller!

RSS 2.0