fever (stina)

feber från tårna till hår topparna. Ja, jag är varm kall osv.
Vem har smitat mig!?. Vill ha ett allvarilgt snack!

en ny filosofi av mig. (stina)

Lever levern lever vi, lever inte levern lever inte vi!

dagen citat av självaste stina ohlsson.

Perspektiv.. (Elin)

Sitter och läser på aftonbladet. Man knivskars till döds i Helsingborg, massvis med barn i Kina har dött av förgiftad mjölk, abortförbud och brist på mödravård och preventivmedel dödar varje år 7,5 miljoner kvinnor och barn, 21 årig tjej med cancer har blivit frisk, en död har hittats halvt nedgrävd i Herrljunga...

Och här sitter jag och tjuter för att mitt hår blev ojämt klippt och för kort, och för att det är så mycket i skolan..
Ibland behöver man lite perspektiv på saker och ting. Folk i allmänhet, mig inräknat, klagar och gnäller alltför mycket på saker som egentligen inte spelar någon roll över huvud taget. Vi vet inte hur bra vi har det egentligen.

Men samtidigt, man måste väl få gnälla lite ibland med? Jag tror man behöver det. Och eftersom jag inte har nåt värre att gnälla över för tillfället så får det bli över mitt hår och skolan.

Fest ikväll.

Äntligen!!! (Elin)

Nu är jag klar med tentan, en timme tidigare än beräknat =)

I helgen ska jag fira =)

Något som irriterar mig nu bara är att jag hade tänkt åka till Karlskoga på torsdag kväll, och färga håret på fredag. Men som det ser ut nu ska vi göra våran kvalitativa intervju på fredag eftermiddag. Typiskt! Jag önskar att jag hade en alldeles egen privatfrisör som kom så fort jag ringde. När det gäller hårfärgning litar jag inte riktigt på vem som helst, men det finns en frisör i Karlskoga som har förgat mitt hår tre gånger och jag har blivit nöjd varje gång. Frågan är bara när jag ska hinna ta mig dit. Dessutom verkar alla frisörer här i Örebro så fruktansvärt dyra. Jag måste ju ha råd med mat också.

Jag börjar se ett slut.. (Elin)

På hemtentorna iallafall. Imorn är jag klar, det vet jag. Sen tänker jag inte hålla på och läsa igenom en massa och ändra och greja. Jag läser igenom allt en gång och sen får det vara bra. Är så less på dethär! Det kan inte vara bra att spendera allt för mycket tid tillsammans med böcker. Stina drömde häromnatten att hon blev tvingad att äta upp en bok. Det säger väl en hel del. haha.

(Jag kommer ihåg för ett år sen när jag precis hade börjat plugga och satt hela kvällarna för att hinna läsa allting. Sen när jag åkte hem och hälsade på mamma och pappa så kändes det som att det enda jag hade att berätta var sånt som jag hade läst. Innan jag började plugga så var det en viss person som ofta efter att jag berättat nåt, på skämt, brukade fråga om jag hade läst det i en bok. Då hade jag ju inte det. Men nu kan det mycket väl vara så ibland.)

Jag måste verkligen göra nåt åt mitt hår nu igen. Ska ringa frisören i Karlskoga och kolla om det finns nån tid på fredag. Orkar inte hålla på och färga utväxten blond hela tiden. Dessutom tror jag inte det skadar med något mörkare hårfärg när jag åker till Indien. Om jag inte har planer på att gifta mig med en indisk man, vill säga. Men det har jag inte.

(Jag tyckte bara det såg lite roligare ut med fetstil på inte)

Trichy, Indien (Elin)

Nu är flyget bokat!! Åker 3 november från Stockholm till Chennai, och flyger hem igen den 6 december. Gud vad underbart! Vi var 5 stycken som bokade flyg idag, och sen förhoppningsvis 2 till som bokar nästa vecka. Vi skulle varit 12 men typ hälften hoppade tydligen av.. Jag är i alla fall övertygad om att det kommer bli bland det bästa på hela utbildningen, och jag känner verkligen att jag behöver lite miljöbyte :) Nu är det bara visum som behöver fixas!


=)

livet är på topp (stina)

Idag är det en såhär dag som man bara - hej och hå vad bra det är.:P.
Min fråga på seminaiumet gick bra och jag var nervös, et gick ba för karin med som lyckade få ihop en fråga när hon cyklade till skolan imorse. Då är jag glad att det gick bra för henne.
Sen ska jag bara läsa en bok som är rolig tills tisdag. imorgon är det fest. Det är höst ute. Frisk luft! jag äter nudlar just nu. Har tvättat, diskat och bara andats.

Nu äre bra!

Stress (Elin)

Idag hade vi 7 timmars föreläsning om kodning och validitet. Det är så man inte vet om man ska skratta eller gråta. När föreläsaren sa att "ibland kan forskningsmaterialet ställa frågor till oss" och jag satt och försökte låta bli att skratta, då var jag nog lite övertrött. Jag föreställde mig en bok som började prata, och det såg faktiskt ganska kul ut. Är ganska trött nu med. Började läsa lite om kvalitativ metod inför den nya hemtentan, men då ringde Stina och började prata om sina seminarium och burkor istället. Då tyckte jag det var rätt kul att burka rimmar på gurka. Hm.

Förresten har jag ätit gurka idag.

Det är lite väl stressigt nu tycker jag. Två hemtentor, ett grupparbete, en bok inför indienseminariet, boka flyg och fixa visum, vaccinera mig och växla dollar på forex, en föreläsning på 4 timmar imorn (som vi skulle ha haft igår, men han dök aldrig upp!). Sen måste jag börja plugga inför salstentan för den måste jag klara innan jag åker till Indien, annars blir det jobbigt.

Men det ordnar sig! När nästa vecka är slut är nog det mesta avklarat.

Nu måste jag diska!

kloka ord från mig (stina)

Det är en konstig känsla jag har haft i flera dagar nu. Allt är så jobbigt och jag saknar en person. Jag sitter bara på kvällarna och väntar på att mamma ska ringa. Jag blir så besviken när jag går och sover nä hon inte har ringt än. Jag vill inte att hon ska släppa mig bara sådär.

Sen är det i skolan så svårt och jag har svårt med koncentrationen det har ja alltid haft. Allafall har jag upplevet det så. Men det kan också bero på att alla lärare i min skoltid har sagt till mig att jag behövde koncentrera mig mer på ett sätt.
Jag tror om man frå höra en sak mycket så tror man att detär så.
Jag kanske till exempel är jättebra på matematik och på att laga middager. ? Men det är saker jag alltid har hört att jag inte är bra på. vaddå jag kanske inte tycker det är roligt.
Jag tror allafall att dendär Bo var nedrans dum när han sa att jag inte ens skulle försöka läsa matte B. Vad enade han med det egentligen. Det är ju klart som korvspad att jag skulle försöka. Men det gjorde jag inte för han sa att jag inte skulle det. Det var dumt av mig att lyssna på en så korkad lärare. Men det visste jag ju inte då.

Alla har bara sagt att jag är bra på det praktiska inte teoretiska. Men det kan jag väl visst vara, men det är inte lika roligt.
Ingenting är egentligen svårt här i livet det är vägen dit som gör det svårt.
Allt måste man öva på.

............... (Elin)

I början av dan var jag på rätt dåligt humör faktiskt och kände mig skitstressad, men nu är det mycket bättre =) Hade tänkt plugga och sen gå på streetdance efter skolan, men hade inte alls lust. Istället satt jag och lyssnade på musik och virkade på min väska ett tag. Sen gick jag och köpte varma koppen och naturgodis till kvällsmat (en fruktansvärt välbalanserad måltid, faktiskt), som jag åt samtidigt som jag satt här med massa tända ljus, och läste en bok inför ett seminarium vi ska ha innan Indienresan. Ljus är väldigt bra för koncentrationen när man pluggar! Men faktiskt har det inte känts som att plugga, det har varit en riktigt trevlig kväll. Jag har läst 60 sidor och boken är skitrolig! Kulturgrammatik av Gillis Herlitz. Jag skulle kunna läsa den helt frivilligt en fredagkväll. Tänk om man kunde säga det om resten av alla oerhört ointressanta böcker vi ska läsa den här terminen.

Nu blir det sex and the city. Är snart klar med tredje säsongen nu!



Eva Cassidy - True colors
gud vad fint hon sjunger!

Inte länge kvar till pension (Elin)

Efter 7 sex and the city avsnitt, 2 ägg, musli och vindruvor så känner jag mig nästan redo att göra dom två grejer jag måste göra idag; handla mat och plugga. Tyvärr krånglar min mp3, den vägrar slå på sig, och jag måste lägga in lite musik för att orka med promenaden till coop. Skitmp3.

Igår var trevligt till en början, men sen kanske jag inte var på mitt allra soligaste humör. Och för att inte göra saken bättre så blev jag riktigt sur på 2 av vakterna när vi skulle ut. Den första för att han tvingade mig att ställa mig längst bak i kön, när jag efter att gått ur den gick och ställde mig vid alla andra igen (tur att Stina följde med, annars hade jag gått hem). Och den andra för att han först inte tänkte släppa in mig, för att han inte trodde på att det var jag som var på mitt eget körkort! Han stod och tittade först på mig och sen på mitt körkort länge och misstänksamt. Sen var jag tvungen att bevisa att jag kunde mitt personnummer utantill. herregud. Alltså, det var 4 år sen jag tog kortet men så annorlunda ser jag faktiskt inte ut?!


Jag är iallafall nöjd med två saker; jag skickade inga sms mitt i natten (förutom till stina o natta) och jag åt inte på Max på vägen hem (jag åt två knäckebröd istället)!

Idag ska jag ta det väldigt lugnt, ingen fest för mig. Jag känner mig gammal idag.


"Maybe some women aren't meant to be tamed. Maybe the need to run free until they find someone just as wild, to run with"   - Carrie Bradshaw
Fint sagt.

it´s så igår. (stina)

Idag blir det fest igen fast i karlskoga. Jag känner mig inge gamal inte:D!
ska även gå på stan och gå och fika med karin. Sen ska jag med nån buss till Karlskoga och sen till natta och rickard. På bussen ska jag plugga. Ja det ska jag!
Hoppas på en cheesburgare idag någon gång under dagen/natten.
Men nu sitter jag som igår. Vänar på bussen och det känns alltid likadant. hmm klockan går sakta.

På söndag ska jag hem till mamma och pappa lite och sen hem till mitt hem på Söndag kväll.
Hoppas ingen upptäcker att jag går runt med en hammare i väska hela dagen idag för det ska jag nämligen göra. Vare sig jag vill eller inte.

För övrigt var det roligt igår på festen och på klaras, Träffade Martin och Isac saknar er så. :). Och jag lovar idag blir det med kul.

tadaaa! (stina)

okej nu är jag klar och påklädd. Nu ska jag sitta här helt taggad och baa vänta på bussen. tiden går långsamt!
Idag känner jag mig extra fit for fight! extra fin.
Jag har så roligt. jajajaja!

jag är på´t (stina)

Idag är idag och idag är det fest. Vi dom roligaste, snyggaste och bästa ska idag festa tillsammans igen. Härliga tider!
Ikväll ska jag köra den -Vem är vem, så full skulle jag vilja bli.
Har allafall ett köksbord nu så jag kan sitta ner och äta. Vem vet just du kanske kommer få sitta mitt emot mig på min svarta klappstol och äta middag med mig. Men då har du äran att laga maten.

fest fest fest nu är jg på´t. Vad ska jag ha på mig?
ses ute ikväll vänner.

"Du gick sakta nerför gatan, vi hade inte bråttom hem. Och jag vände mig om ibland, för att få en skymt av dig igen. Det var så det var" (Elin)

Sitter här och lyssnar på Lars Winnerbäck och har nyss ätit ett stekt ägg och musli med banan och mjölk, så snart är jag i form igen! Var på fest hos Sara igår. Det spårade väl ur lite, men jag tyckte det var trevligt i allafall. Var kvar till kanske halv 2 och sjöng singstar :) Imorse vaknade jag kl 9 och fick plötsligt för mig att börja läsa i Alan Bryman (en trevlig bok på kanske ungefär 500 sidor). Men efter att läst endast en mening så insåg jag att jag var för trött, satte på tvn och kollade på topmodel och lilla aktuellt istället. haha. Kanske gör ett nytt försök senare.

Idag är dagen när jag MÅSTE införskaffa ett par nya skor. Det går inte att gå runt med ett par skor med hål i båda hälarna i det här klimatet. Idag är också dagen då jag ska handla mat. Jag känner inte för att träna idag, känner mer för en femkilometerspromenad.




Boken om ? (stina)

Igår när jag kom hem var jag fly förbannad. Jag skulle läsa en bok, men ja, jag ångrade mig just när nån började spela duka dunka musik. Det lät som att det va jag själv som spelade. Så högt lät de. Så jag kunde inte läsa och jag fattade inte ett skit av vad det stog där om massa olika demokratimojs.
Idag har det lagt sig, men jag har inte hunnit öppna en bokjävlen än. Hoppas dom i min grupp tyckte att det var väldigt intressant så jag klarar min igenom seminariumet av deras ord. Färdigt om det!

Onsdag. Idag träffa gruppen, gå promenad med elin om vi hinner, hmm laga mat. haha vad kul jag ska ha.!
torsdag. Seminarium. På boken - fattar ingenting skriven av john dewey.
fredag. åh jag längtar. Skulle spela brännboll men jag ångrade mig ska istället träffa mamma och bror och sen ska jag festa på kvällen med mina allra bästa vänner:D. <3

Söndag (Elin)

Idag har jag gjort tre bra saker:
-Tvättat 3 maskiner.
-Skrivit klart om hermeneutiken, och det blev riktigt bra! (tror jag).
-Jobbat.

Effektivt. Dessutom var det riktigt trevligt att jobba. 2 dagar i månaden ungefär är precis lagomt.

Nu ska jag kolla på sex and the city,

Godnatt

Ensam, jag (stina)

Det är så ensamt här. jag hatar att vara ensam. Det är nog den värsta känslan som finns. jag vill ha nån att vara med och prata med. Jag är beronde av någon. nu vill jag tillbaka till skolan igen och gå på förläsning. Fast imorgon ska jag ju plugga med Mats och Sebbe så det blir bra.


Härligt som bara den! (stina)

Idag har jag slagit mitt klocka huve i boken skolan som politisk organisation. Jag har läst nästan allt som ska läsas. Men enligt mitt nu då så kloka huve säger det mig att vissa saker måste jag läsa igen. Som vanligt så tänkte jag på lite annat då och då och när jag inte tänkte på annat försökte jag tänka på att jag inte skulle tänka på annat:P.
Tänk att hjärnan kan lura en så.
Jag är ganska stolt över mig själv just nu för jag har lixom läst nått tråkigt, men helt plötsligt blev det lite intressant till och med. Jag kan om jag vill.

Jag har hunnit ställa iordning lite idag med, men jag saknar spikar och en hammare, något att ha tv:n på och ett bord. En pennhållare.

Jag måste bara säga att Elin Natta Salla Anki ni är så bra och jag blir så glad när jag tänker på allt kul som vi ska göra tillsammans och allt roligt vi har gjort.
Det är så skönt att bo själv med. Jag kan göra vad jag vill när jag vill. Och jag sjunger högt!:D

puss och hej

Hermeneutik (elin)

Efter ca 4, 5, 6 (?) timmars pluggande har jag lyckats åstadkomma en halv sida på min hemtenta. Hurra. Hermeneutik. Inte nog med att det är tråkigt så är det krångligt att stava till också, och långt. Usch. Nu ger jag iaf upp för idag och hoppas att jag hinner bli lite mer intelligent tills imorn, så att jag kanske förstår det jag läser.

Ett av mina vänstra revben känns konstigt. Jag hoppas det inte är av. Skulle inte förvåna mig efter kön ut från kåren igår. Jag blev nästan mosad. Och knuffad, och lyft, och kittlad.

Nu ska jag försöka fixa till mig lite, så att jag vågar visa mig utomhus, och bege mig mot grankottevägen. Tror jag gör ett stopp på pressbyrån för godis. Det är ju faktiskt lördag.

fika <3 (stina)

Så började på ett nytt nu.
Idag ska jag fika med natta, elin anki och salla. Det var längesen vi sågs nu allihop. Det ska bli jävligt trevligt.

åhh min näsa. Hejdå!


Vart är min diciplin? (Elin)

Den blev så dålig så den överlevde inte. Som någon sa om sitt samvete; det blev så dåligt så det dog. Det har ännu inte hänt mig som tur är.

Jag har fått boken idag, men efter att ha läst några sidor så somnade jag. Jag förstår orden, men inte betydelsen. Förhoppningsvis lyckas jag bättre imorn bitti när jag är lite mer vaken. Imorn ska jag upp kl 8, äta gröt, duscha och plugga till ca halv 2. Sen åker jag in till stan och fikar med Stina, Natta, Anki och Salla. Och sen är det bara att åka hem och plugga några timmar till. Lördag: plugga. Söndag: plugga förmiddag och jobba eftermiddag. Måndag: plugga.

Ikväll har jag istället varit på Pacos med Stina och Natta och sen hyrde vi Stinas och Nattas favoritfilm. Jag nämner inte titeln här, för dom skäms så. Den var så bra så jag funderar på att kolla på den några gånger till inatt. Jag kanske rentutav skriver en avhandling om just den filmen. Och tapetserar alla mina väggar med afischer från filmen. För att inte tala om hur mycket jag kommer gå och sjunga på musiken från filmen.

Jag är nog lite övertrött.

Indien (Elin)

Förresten åker jag till Indien snart. Eller om exakt två månader. På fältstudier med skolan, i fem veckor. Det var 30 st som hade ansökt om att åka men bara 12 fick åka, så dom lottade. Så där hade jag tur :) Ska bli skönt och komma iväg och göra nåt annat ett litet tag!

Jag är inte så glad på Posten. (Elin)

För en vecka sen skickade adlibris mina böcker, och dom påstår att jag skulle ha fått dom i måndags. Imorse pratade jag med posten i Ladugårdsängen eller nåt sånt, och där låg mitt paket, som killen jag pratade med var övertygad om att jag skulle få idag. Men det finns varken i min brevlåda eller på posten i Tybble (om inte den där tanten var för lat för att leta reda på det. Skulle inte förvåna mig). Idag måste jag ha boken, eftersom vi fick en tenta på hela boken idag. Jag blir så arg! Kommer den inte imorn börjar jag gråta. Eller så får jag väl gå upp till bibliotektet och sätta mig där och göra tentan med referensexemplaret. Eller scana hela Malins bok. Jobbigt..

Snart kommer mamma och Stina och dricker te och äter wienerbröd.

Grankööten (stina)

Idag började jag skolan. Det var två timmar i aulan, lite info och sådär sen var det slut.
Jag följde med melli och hjälpte henne att kopiera min bok. sen gick jag till repro och köpte mitt kopendium.
Sen var jag jävligt hungrirg. Gickoch köpte en nätverkskabe, inte för att äta!
Sen gick jag hem till elin och lagade mig lite köttbullar och makaronisar. mums!

Öbo var jag på efter det i neför en och en halv timme. kom just hem och nu har jag fått min nyckel till mitt egna hem.
Måste snart börja packa ihop allt jag har hos elin för sen kommer mamma och pappa och hämtar allt. och kör det till granköötten! Jag har hunnitmed mycket idag och imorgon är det skola och P.U.B-runda.

För er som undrar hur jag hade det i göteborg kan ju skriva en kommentar och fråga. Jag har inte lust att prata om det, men det var väl ganska kul allafall dag2.

Det är bara en sak jag undrar. Asså alla tjejer har säkert märkt att man aldrig får stå där och dansa med sina vänner själv. Alltid kommer det 20 apor och klänger på en. När man försöker dra kommer en ny!
Att man inte hade förbud på sånt alla apor fick stå själva i en bur och dansa bäst dom ville.;D

RSS 2.0